basscania

I denna blogg kommer jag lägga upp min musik, dikter, digitala målningar och ibland lite åsikter om saker och ting. In this blog I will post my music, poems, digital paintings and sometimes opinions about things.

Det demokratiska underskottet

Publicerad 2015-08-17 16:11:00 i Samhälle,

ISLAM är inte ond
Däremot Wahhabism som påstår att deras version är den enda rätta av islam.
Mer om detta längre ner i artikeln.
 
En dokumentär
Jag börjar med en en sorglig, skrämmande och förklarande dokumentär (på ca 11 minuter) om varför unga kvinnor som ansluter sig till ISIS. (Ligger längst ner). Eller HÄR
 
Kommentar om dokumentären
Detta är något som händer när man vind för våg bland annat tillåter friskolor drivas av sekter som har obegränsat med pengar.
 
Wahabbism inom Islam
För vi får inte glömma att roten till det onda är INTE  ISLAM i sig utan sekterisktisk Wahabbism ifrån Saudiarabien som kan sprida och exportera deras version genom friskolor i väst och öst. Samt att skicka ut deras egna "predikare" till moskeer och erbjuda deras tolkning av KORANEN gratis.
 
(Wahabbism är en rörelse som uppstod så sent som 1700 talet och är grundad på deras extrema version av ISLAM. Och efter familjen Sauds blodiga övertagande av Arabiska halvön med hjälp av Wahabbister som var det dåvarande ISIS - gjordes (efter maktövertagandet) som enligt överenskommet med Saudifamiljen till statsreligion)
 
 
"Samling vid pumpen"
Det måste vara dags för alla frihetsälskande demokrater oavsett bakgrund att höja sin röst. För att detta är inte acceptabelt. Sekter (läs religösa) ska inte kunna leva över det egna landets lagar och regler utan att något händer. Annars kommer vi för alltid få nya ISIS (oavsett religion).

Vad är lösningen ni kanske undrar?
Mitt svar är: Demokrati, kommunikation, social jämlikhet och respekt för allas olika åsikter, värde (och religion) och det vi har gemensamt: - Lagar som skyddar oss ALLA och vår DEMOKRATI.. Sedan undrar jag.
 
Var fan är alla politiker???
 
Visdom
Som "M" klokt sade om allt vansinne som vi nu utsätts för(en för övrigt frihetsälskande Kurdisk hängiven muslimsk vän) sade till mig häromdan:
- Man behöver inte älska alla men man måste respektera alla"

Det var som att höra Dalai Lama eller en kristen person eller en vanlig svensk uppfostrad att vara demokrat.

Låtom oss sluta upp för demokrati och alla människors lika värde.
 
http://www.nytimes.com/video/world/middleeast/100000003854736/at-home-in-london-girls-chose-isis.html?action=click&contentCollection=world&module=lede&region=caption&pgtype=article

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Basscania

Hej jag heter Håkan Pontén och jag är en musiker ifrån HBG. Jag använder mig av artistnamnet basscania. I denna blogg kommer jag lägga upp min musik men även dikter, digitala målningar och ibland lite åsikter om saker och ting. Dvs sammanfatta mig själv som offentlig persona! --------------------------ENGLISH----------------------------- Hello my name is Hakan Pontén and I am a musician from HBG. I use the stage name basscania. In this blog I will post my music but also poetry, digital paintings and sometimes opinions about things. That sum myself as a public persona!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela